На 2018 рік встановлено відсоткову ставку кредитування за рахунок власних коштів Держмолодьжитла

Сьогодні в Україні молоді громадяни, які згідно із законодавством визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов, мають можливість придбати житло у кредит на пільгових умовах за рахунок власних коштів (коштів статутного капіталу) Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» (далі – Держмолодьжитло).

Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для збільшення статутного капіталу Державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" визначено постановою Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 р. №488.

За час реалізації, програмою скористалися понад 800 молодих сімей.

На 2018 рік встановлено відсоткову ставку кредитування за рахунок власних коштів Держмолодьжитла на рівні 14,1% річних (12,1% виходячи з рівня середньозваженої облікової ставки НБУ, плюс 2,0% додатково)

Право на отримання кредиту мають:

- сім’я, в якій чоловік та дружина віком до 35 років включно

- неповна сім’я в якій мати (батько) віком до 35 років включно мають неповнолітніх дітей (дитину)

- одинокі молоді громадяни віком до 35 років включно.

Термін повернення кредиту - до 30 років, але не більше ніж до досягнення позичальником пенсійного віку.

Розмір кредиту на будівництво житла визначається виходячи з норми 21 кв. метр загальної площі житла на одного члена сім’ї та додатково 10,5 кв. метрів на сім’ю (далі - нормативна площа), вартості будівництва житла за цінами, що діють на час укладення кредитного договору, без урахування авансу позичальника.

Розрахункова вартість 1 кв. метра житла визначається згідно експертної оцінки.

У разі перевищення нормативної площі позичальник сплачує вартість понаднормативної площі житла за рахунок власних коштів.