5 років в Сєвєродонецьку!

 Сьогодні 5 років, як було відновлено в повному обсязі роботу Луганського регіонального управління Держмолодьжитла та зареєстровано місцезнаходження в м. Сєвєродонецьку.

 Завдяки працівникам Держмолодьжитла та Полтавського регіонального управління Держмолодьжитла, які тимчасово взяли всю роботу на себе,  вдалося запобігти закриттю нашого регіонального  управління.

 Завдяки співпраці з Луганською обласною адміністрацією вже в осені 2016 року було відновлено обласні програми кредитування та надані перші кредити молоді.

 У 2017 році було відновлено фінансування програми «Доступне житло» - це державна підтримка на будівництво доступного житла.

 У 2018 році прийнято міську програми забезпечення житлом в м. Сєвєродонецьку та надано фінансування. Не значне, але ми радіємо за кожну сім’ю, якій змогли допомогти отримати власне житло.

 2019 рік був самим кращім роком по фінансуванню кредитних програм! Надано 31 кредит. Внесені зміни до програми зі статутного капіталу Держмолодьжитла, завдяки яким ця програма почала працювати в нашому регіоні. Прийнято та профінансовано з державного бюджету програму кредитування для учасників АТО та ВПО.

 За п’ять  років було забезпечено житлом 98 сімей, з них по кредитним програмам 82 сім’ї на загальну суму кредитів 36 893 840 грн. та 16 сімей отримали державну підтримку на будівництво житла на загальну суму 5 608 184 грн.

 

 

 

 Нажаль фінансування діючих місцевих програм з кожним роком зменшується, але ми сподіваємось на те, що у другому півріччі 2021 року буде відновлено фінансування. Бюджетні запити направлені в ВЦА м. Сєвєродонецька та в Луганську обласну державну адміністрацію. 

 На сьогодні:

 По обласному бюджету є  дві діючі  програми  кредитування для учасників АТО та ВПО (строк реалізації програм спливає в грудні 2021 року) та  чекає на підписання програма кредитування молоді.

ВЦА міста Сєвєродонецька прийнято в цьому році програму кредитування для молоді.

 Кредитування зі статутного капіталу Держмолодьжитла наразі є єдиною програмою, за якою у цьому році надавалися кредити молоді.

 За рахунок коштів гранту, наданих Кредитною установою для відбудови (KfW) на надання пільгових іпотечних кредитів внутрішньо переміщеним особам по рандому 21.07.2021 року будо обрано 2 кандидати на отримання кредиту, оформлюються документи. 

 Нажаль не все залежить від нас. Ми працюємо в рамках фінансування та маємо надію на те, що до кінця року показник по наданим кредитам буде не нижче попередніх років.

 Ознайомитись з діючими програмами можливо за посиланням: https://lg.molod-kredit.gov.ua/

 Ми працюємо для Вас!

 

 З повагою,

 

колектив Луганського регіонального управління Держмолодьжитла.   

 

 

04.08.2021