Надано перший кредит за Міською програмою забезпечення молоді житлом у м. Сєвєродонецьку

Сьогодні надано перший пільговий довгостроковий кредит за Міською програмою забезпечення молоді житлом в м. Сєвєродонецьку на 2018-2020 роки. Кредит у сумі 425562 грн отримала сім’я внутрішньо переміщених осіб, які з 2014 року проживають і працюють у м. Сєвєродонецьку.

За умовами програми пільговий кредит можуть отримати:

1. Сім'ї та одинокі молоді громадяни, які згідно із законодавством визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов, а саме:

- сім'я в якій чоловік та дружина віком до 35 років включно;

- неповна сім'я, в якій мати (батько) віком до 35 років включно має неповнолітніх дітей (дитину);

- одинокі молоді громадяни віком до 35 років включно.

2. Педагогічні та науково-педагогічні працівники, медичні і фармацевтичні працівники, працівники культури та мистецтв, державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування віком до 40 років включно.

3. Громадянам віком до 40 років включно, на яких поширюється дія пунктів 19 і 20 частини першої статті 6, пунктів 10-14 частини другої статті 7 та абзаців четвертого, шостого і восьмого пункту 1 статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та члени їх сім’ї ;

4. Внутрішньо переміщені особи віком до 40 років включно, на яких поширюється дія Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» і, які отримали довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи відповідно до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1жовтня 2014 р. №509.

Об’єктом кредитування може бути квартири у багатоквартирних житлових будинках, які продаються на вторинному ринку, за умови, що такі будинки збудовано не більше ніж 35 чи реконструйовано не більше ніж 20 років тому, а також квартири у будинках, які будуються (реконструюються).