Національний банк України підвищив облікову ставку до 10%

 Правління Національного банку України ухвалило рішення підвищити облікову ставку до 10% річних. Реалізація значної кількості проінфляційних ризиків вимагає посилення монетарної політики НБУ для поліпшення інфляційних очікувань і забезпечення стійкого зниження інфляції до цілі 5%.

 Про це повідомив голова Національного банку Кирило Шевченко на прес-конференції, що відбулася одразу після закінчення засідання Правління НБУ.

 Наступне засідання Правління Національного банку України з питань монетарної політики відбудеться 3 березня 2022 року відповідно до затвердженого та оприлюдненого графіка. Нагадаємо, що попередня ставка 9% діяла з 10 грудня 2021 року.

 Луганське регіональне управління Держмолодьжитла  продовжує реалізацію програми житлового кредитування за рахунок коштів статутного капіталу Держмолодьжитла (Постанова КМУ № 488 від 11.05.2011 р.).

 Умови кредитування :

 внесення обов'язкового власного внеску у розмірі не менш як 10 відсотків вартості будівництва (реконструкції) чи придбання житла, та вартості понаднормативної площі об’єкта кредитування. За бажанням кандидата розмір власного внеску може бути збільшено;

 термін повернення кредиту - до 20 років, з правом дострокового погашення;

 відсоткова ставка за користування кредитом встановлюється у розмірі облікової ставки Національного банку, що діє на момент прийняття рішення про надання кредиту.

 

20.01.2022