Перший кредит у місті Рубіжне

 У травні 2020 року надано другий кредит за кошти статутного капіталу Держмолодьжитла в сумі 441000 грн.

Родина Дроганюка Сергія придбала квартиру в місті Рубіжне. 25.05.1

Як розповів Сергій: «Ми з жінкою були вимушені поїхати з Луганська після початку бойових дій.  Винаймали квартиру в м. Рубіжне. Весь час хотілось придбати власне житло, але не мали такої суми. В Фейсбуці побачив об’яву про Луганське регіональне управління Держмолодьжитла. Спочатку не повірив, але, погодившись з жінкою, вирішили подати документи. Документи подали у січні цього року, а вже через чотири місяця нам зателефонували та сказали, що підійшла наша черга. Досі не віриться, що в нас є омріяне своє житло.»

 З серпня 2016 року Луганське регіональне управління Держмолодьжитла надало

 62 кредити на загальну суму 27,9 млн. грн. на будівництво та придбання житла, з яких:

 34 кредити за рахунок обласного бюджету, 

 15 – за рахунок статутного капіталу Держмолодьжитла,

 10 – за рахунок державного бюджету,

 3 – за рахунок Сєвєродонецького міського бюджету. 

 16 державної підтримки на загалдьну суму 5,6 млн. грн. на будівництво житла за рахунок державного бюджету.

За цей час будо придбано 2 квартири в м. Щастя, 2 квартири в смт. Білокуракіне, 1 будинок та 1 квартира в смт. Марківка, а тепер ще 1 квартира в м. Рубіжне. Решта квартир  придбано та збудовано в м. Сєвєродонецьку.

У цьому році фінансування надійшло лише за програмою кредитування зі статутного капіталу Держмолодьжитла, але сподіваємось, що фінансування з державного, обласного та міського бюджетів буде відновлено найближчим часом.

 Ознайомитись з діючими програмами можливо на сайті регіонального управління http://lg.molod-kredit.gov.ua/ в розділі ЖИТЛОВІ ПРОГРАМИ. Подати заяви-анкети на програму кредитування зі статутного капіталу можливо на сайті.

 25.05.2020