Підводимо підсумки півріччя

Луганське регіональне управління Держмолодьжитла реалізує державні та місцеві програми в межах фінансування.

За перше півріччя житлом було забезпечено 7 сімей, з них 6 сімей придбали житло у м. Сєвєродонецьку та 1 родина придбала житловий будинок у Марківському районі.

 

Державні програми:

 У 2019 році по новому запрацювала програма кредитування зі статутного капіталу Держмолодьжитла, що дало можливість отримати кредити внутрішньо переміщеним особам та особам, які не мають власного житла на підконтрольній території або мають менш ніж 13,65 кв/м на особу. У цьому році вже використано 1813063 грн кредитних коштів на реалізацію цієї програми. Кредити отримали 5 сімей, середній розмір кредиту 362 613 грн. Придбані  1 житловий будинок в смт. Марківка  та 4 квартири в м. Сєвєродонецьку.

              

На будівництво доступного житла у цьому році виділено 5 106 000 грн. У квітні надано  державну підтримку у розмірі 372 435 грн родині Коваленко. Нажаль на цей час у регіоні не має об’єктів, на будівництво яких можуть бути спрямовані кошти державної підтримки. Але забудовник МЖК «Мрія Інвест» планує розпочати будівництво нового будинку в житловому комплексі «Оберіг» в м. Сєвєродонецьку у серпні-вересні цього року.

 

  

Міська програма:

На реалізацію міської програми забезпечення молоді житлом в м. Сєвєродонецьку у 2019 році з міського бюджету було виділено 579 530 грн. У квітні було надано кредит родині Євтушенко на придбання квартири у розмірі 418770 грн.  Коштів залишилось замало, але  комісією Сєвєродонецької міської ради було визначено ще одного кандидата на отримання кредиту, який має переважне право за Програмою. Станіславу Кулєшу було запропоновано отримати кредит на придбання житла з залишку коштів у розмірі 127 956 грн. Звісно, що цієї суми замало на придбання житла, але ліпше синиця в руках, ніж журавель у небі, і Станіслав погодився. Договір оформлено у останні дні червня. Сподіваємось, що фінансування програми у цьому році ще відбудеться. Отже програмою передбачено фінансування з міського бюджету у розмірі 3 820 610 грн на рік.

 

         

 

Обласні програми:

 На цей час дійсні 3 обласні програми, але кошти у розмірі 3 000 000 грн на реалізацію програми кредитування внутрішньо переміщених осіб було виділено в останні дні червня. Програма буде реалізована у липні-серпні. Цієї суми вистачить на придбання 5 квартир. Кошти на фінансування програми для молоді та програми для учасників АТО у цьому році з обласного бюджету ще не виділялись, але сподіваємось, що це також відбудеться найближчим часом.

 

Ознайомтесь з діючими програмами за посиланням 

 

Нагадуємо, що подати заяви на участь у державних програмах можливо он-лайн на сайті регіонального управління в розділі «Житлові програми», у цьому ж розділі можливо ознайомиться з умовами діючих програм. По місцевим програмам документи подаються особисто за адресою м. Сєвєродонецьк, вул. Єгорова, буд. 22, офіс 104

 

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС!

НЕХАЙ НАСТУПНИМ КРОКОМ СТАНЕ КРОК ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ У ВЛАСНІЙ ДОМІВЦІ!