Пошук вирішення проблеми забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб

25 квітня 2019 року директор Луганського регіонального управління Держмолодьжитла Інеса Кірєєва прийняла участь у засіданні технічної робочої групи з питань житла, землі і майна, яку було проведено за ініціативою Норвезької ради у справах біженців.

 На засіданні Інеса Кірєєва розповіла присутнім про діючі в Луганській області державні та місцеві програми, за якими можуть отримати житло внутрішньо переміщені особи. При цьому зазначила про проблеми з реалізації програм. Вона зазначила, що головна проблема, це недостатній обсяг фінансування програм, тому необхідно шукати додаткові джерела фінансування, в тому числі з залучення коштів міжнародних організацій.

«За період з вересня 2016 року по 25 квітня 2019 року завдяки різним програмам в Луганській області, які реалізую Держмолодьжитло, будо забезпечено житлом 46 сімей, в тому числі 27 сімей внутрішньо переміщених осіб. Є деякій результат, але цього досить мало. У черзі на отримання державної підтримки на будівництва житла наразі перебуває 65 сімей, з яких 63 це внутрішньо переміщені особи. У черзі на отримання кредитів – 115 сімей, з яких 76 це внутрішньо переміщені особи.», - зазначила Інеса Кірєєва.

26.04.2019