ВАЖЛИВИЙ КРОК ДО ПОЧАТКУ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТУ «ЖИТЛОВІ ПРИМІЩЕННЯ ДЛЯ ВПО»

 Сьогодні, 28 квітня 2021 року, Кабінет Міністрів України затвердив порядок надання пільгових іпотечних кредитів внутрішньо переміщеним особам за рахунок коштів гранту у розмірі 25,5 млн євро, наданих Урядом Німеччини через Кредитну Установу для Відбудови (KfW).

Виконано одну з вирішальних умов для старту програми, яку реалізують Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, німецький банк KfW і Держмолодьжитло.

За цією програмою кредити внутрішньо переміщеним особам надаватимуться на термін до 20 років під 3% річних із розрахунку 63 кв. м загальної площі на сім’ю, виходячи з нормативної площі житла (21 кв. м загальної площі на особу і додатково 10,5 кв. м на сім’ю).

 Об’єктами кредитування можуть бути квартира у багатоквартирному житловому будинку або одноквартирний житловий будинок за умови, що вони прийняті в експлуатацію не більш ніж 35 років тому чи реконструйовані не більш ніж 25 років тому.

 Для участі у програмі буде сформовано окремий реєстр на базі чинних, які ведуть регіональні управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. При цьому громадяни, які вже включені до реєстрів для участі в інших програмах, не будуть виключені з них до моменту фактичного отримання кредиту.

 Для забезпечення неупередженості і прозорості відбір учасників програми та весь хід реалізації проєкту відбуватиметься під контролем незалежного імплементаційного консультанта.

 Про повні умови і дату початку роботи програми буде повідомлено днями через офіційні джерела комунікації учасників проєкту.