Відбулось засідання колегії Луганської обласної державної адміністрації


Сьогодні, 20 грудня, виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь провів засідання колегії, де підлягав розгляду проект обласного бюджету на наступний рік та інші питання.

 

У роботі колегії взяли участь заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко та Ольга Лішик.

 

Обласний бюджет на 2018 рік було прийнято.

 

Одним з питань, які розглядались на колегії було питання виконання Регіональної цільової програми щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки.

 

Про стан виконання програми розповіла заступник директора департаменту соціального захисту Гарькавець Олена та директор Луганського регіонального управління Держмолодьжитла Кірєєва Інеса.

 

Кірєєва Інеса розповіла про те, що у 2018 році на кредитування внутрішньо переміщених осіб на придбання житла було виділено з обласного бюджету 2,5 млн. грн. Кредити отримали 4 родини, які було визначено комісією ОДА. Кредити надані у межах фінансування. Крім того, комісією було визначено ще 31 сім’я внутрішньо переміщених осіб, які мають право на отримання кредиту, з них 12 сімей, які мають переважне право на отримання кредиту, згідно порядку пільгового кредитування внутрішньо переміщених осіб, а саме 4 родини медичних працівників, 8 родин державних службовців, але кошти на фінансування цього напрямку не було виділено. У зв’язку з закінченням строку дії програми, підготовлено проект Програми житлового кредитування внутрішньо переміщених осіб на наступні 3 роки.