Вітаємо з новосіллям!

Сьогодні, 29 серпня 2018 року у місті Сєвєродонецьку відбулось урочисте введення в експлуатацію 16-квартирного житлового будинку будівельний № 11 вул. Вілєсова 80 мікрорайон.

Будинок збудований ТОВ МЖК «Мрія-Інвест» за сприянням Держмолодьжитла.

Шість  сімей отримали житло за допомогою впровадження різних житлових програм, а саме 5 квартир за державною програмою «Доступне житло» та 1 квартира за Програмою забезпечення молоді житлом у Луганській області на 2013-2017 роки.

Реалізацією програм займалось Луганське регіональне управління Держмолодьжитла.

Присутні на урочистому відкритті голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Іваненко, перший заступник голови правління Держмолодьжитло Іван Парух, які привітали новоселів із отриманням очікуваного житла.

«Незважаючи на війну, яка триває вже п’ятий рік, на Луганщині відбуваються позитивні зміни.  Через економічну блокаду окупованих територій область втратила 2 млрд гривень, і це значно вплинуло на фінансування обласних програм, в тому числі й житлових. Проте за останні два роки з обласного бюджету на їх обслуговування було виділено 14 млн грн», – зазначив очільник області, вітаючи новосельців.

Юрій Гарбуз висловив подяку усім партнерам, які взяли участь у реалізації проекту, зокрема Державному фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, холдинговій компанії «Мрія-Інвест», а також будівельникам, які безпосередньо звели житло. 

 

Перший заступник голови Держмолодьжитла Іван Парух, в свою чергу, відмітив плідність співпраці соціально-направлених дій Луганської обласної державної адміністрації і Держмолодьжитла та вручив очільнику облдержадміністрації відзнаку Держмолодьжитла.

 

Іван Парух зазначив: «Хочу подякувати за співпрацю та докладені зусилля у реалізації місцевих програм з забезпечення мешканців області житлом. Завдяки рішень Луганської обласної державної адміністрації у період з вересня 2016 року за обласними програмами було забезпечено житлом 24 сім’ї. Усього за цей час на кредитування з обласного бюджету було виділено 12 млн. грн., що дало змогу придбати 1589,5 кв/м житла для мешканців Луганської області.»

Свято завершилось традиційним розрізанням символічної стрічки, врученням подарунків,  побажаннями щасливого та заможного життя і гостинним запрошенням новоселів на входини.

 

Довідкова інформація: Луганське регіональне управління Держмолодьжитла працює з 05 вересня 1997 року. За цей період управлінням будо реалізовано державні та міські програми та забезпечено житлом 1760 сімей.