Юрій Гарбуз привітав родини ВПО з придбанням житла за обласною програмою кредитування

Юрій Гарбуз привітав родини ВПО з придбанням житла за обласною програмою кредитування

Три родини внутрішньо переміщених осіб отримали довгострокові пільгові кредити на придбання квартир у м. Сєвєродонецьку.

 27 липня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз особисто зустрівся з сім’ями та привітав з придбанням житла.

«Рішення про виділення коштів на реалізацію програми [Регіональна цільова програма щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки] ухвалювалося в умовах дефіциту обласного бюджету. Але я не міг його не прийняти, адже йдеться про добробут тих, хто втратив житло, бо повірив в Україну», – підкреслив Юрій Гарбуз.

«Ми відчули, що потрібні цій державі. За нами черга зі знайомих і колег, які чекають та сподіваються на продовження дії програми», – зазначив Олександр Жученко, який разом із дружиною Світланою та трьома неповнолітніми дітьми переїхали зі Стаханова. Їхня родина отримала кредит у сумі 644,6 тис. грн на придбання трикімнатної квартири.

Також колишні стаханівчани – сім’я Дегтярьових. Дружина Тетяна  разом з чоловіком Олександром та їхнім сином отримали кредит на 543 тис. грн і тепер також оселяться у 3-кімнатній квартирі.

Володимир Богуш з дружиною Валентиною та двома доньками раніше мешкали у Луганську. Зараз завдяки позиці у 572,6 тис. грн родина переїхала до власного помешкання.

Усі вони, які і тисячі земляків, покинули свої домівки через війну. Разом з державними установами вирушили на підконтрольну українській владі територію.

Регіональна цільова програма щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки затверджена розпорядженням голови облдержадміністрації від 03.02.2017р. № 65, зміни затверджені розпорядженням голови облдержадміністрації від 17.05.2018р. № 397.

Питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та членів їх сімей розглядає спеціально створена комісія. На останньому засіданні, яке відбулося у червні, заявки зазначених трьох родин були розглянуті та затверджені. Станом на липень 2018 року в реєстрі кандидатів на отримання пільгових кредитів зареєстровано ще 33 сім’ї внутрішньо переміщених осіб, з яких 13 сім’ї учасників антитерористичної операції, 9 сімей держслужбовців, 3 сім’ї медичних працівників. 

Усього за 2 роки забезпечено житлом 19 сімей (57 осіб, з них 24 дитини). У цих сім’ях народилось ще 2 дитини. До кінця липня також власне житло отримають 5 сімей учасників АТО (17 осіб, з них 8 дітей). З обласного бюджету за 2 роки на надання та обслуговування кредитів виділено 14 млн грн за чотирма обласними житловими програмами.